Traian Băsescu susține că Partidul Popular European (PPE) își dorește ca membrii lor observatori - Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) să fuzioneze, lucru enunțat recent de către analistul român Cristian Hrițuc, dar catalogat drept „fake news” de către vicepreședintele PPDA, Igor Munteanu.

Băsescu, care este europarlamentar PPE a vorbit despre aceasta ieri în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal Tv.

„Vor crea o structură politică solidă și nu o alianță mai mult sau mai puțin conjuncturală. Probabil vor crea un singur partid la un moment dat, ca să nu mai fie o conducere bicefală, o soluție care permite și despărțiri. Trebuie să se securizeze această construcție politică printr-o fuziune”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a spus că Partidul Popular European susține în totalitate această mișcare

„Ar fi foarte mult ajutați de popularii europeni. Maia Sandu este populară, alianța ACUM este parte a Partidului Popular”, a mai declarat Băsescu.

Amintim că recent analistul politic de la București, Cristian Hrițuc a spus că „pe culoarele politicii se aude că PPE și-ar dori ca în R.Moldova, PAS și cu DA să fuzioneze, iar conducerea să fie preluată de Maia Sandu secondată de Muntean”. 

În urma acestei noutăți Igor Munteanu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook în care acuză redacția noastră de mediatizarea unui „fake news”.

„Nu contează că nu există nicio boabă de adevăr în povestea inventată, contează că ”fake-ul” se multiplică, e preluat și nu cere consumatorului de știri decât să caște gura și să consume otrava. Un analist, al cărui nume pe moment ne scapă de la București, moare de grija altora și lansează, fără mult har, un fake care lovește nume publice cu voiciunea unui recrut. Un recrut la ferma trollilor angajați de oligarhi care reînvie, inclusiv pentru că trolli își doresc din nou stăpâni generoși”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.