Igor Dodon îl acuză pe Andrei Năstase că acesta a vrut să preia tot sistemul judecătoresc din R. Moldova și schemele lui Vlad Plahotniuc.

„Despre aceea că Năstase a vrut să preia toate schemele lui Plahotniuc știe jumătate de oraș, oameni de afacere cu care el vorbea”, a spus Dodon în cadrul unei emisiuni la TV.

Declarația a fost făcută în contextul împărțirii sistemului judecătoresc în două tabere după plecarea lui Plahotniuc, iar după venirea lui Andrei Năstase în fruntea MAI, acesta ar fi încercat să preia o parte din schemele lui Plahotniuc.

Președintele mai spune că cineva i-a zis că există un video în care Năstase ia bani de la cineva, însă pe care Dodon nu l-a văzut. Despre acest lucru șeful statului i-a spus personal și Maiei Sandu de câteva ori și a avertizat-o că există anumite semnale de la Ministerul de Interne. 

Dodon mai spune că despre aceste acțiuni cunosc și ambasadorii acreditați în R. Moldova, iar „Năstase este, de fapt, cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri externi.”