Premierul Ion Chicu spune că îl crede pe ministrul Apărării şi că declaraţiile acestuia despre militarii din Donbas au fost scoase din context şi interpretate.

Ion Chicu spune că nu a urmărit subiectul, însă azi, a citit declaraţia domnului Gaiciuc făcută astăzi.

„Dumnealui a spus foarte clar în ce context a fost spus. El a zis că declară, cum am declarat tot timpul, că respectăm integritatea teritoriului al Ucrainei şi respectăm legislaţia internaţională. Eu îl cred pe domnul Gaiciuc, dacă el a spus astăzi ce a spus, înseamnă că aşa corespunde. Eu am citit negru pe alb şi am discutat cu dumnealui. A fost rupt din context, a fost interpretată declaraţia dumnealui. Nu susţine el niciun separatism”, a declarat Ion Chicu în platoul TVR MOLDOVA.
Amintim că, deputaţii PAS şi PPDA au înregistrat o moţiune de cenzură împotriva ministrului Apărării, cerând iniţierea procedurii de revocare a acestuia din funcţie. Nemulţumirea deputaţilor este un discurs susţinut de Victor Gaiciuc acum 3 ani.
„Când des discutăm şi toţi mă întreabă de ce ne trebuie nouă armata? Că noi n-o să biruim niciodată. Dar eu aduc un singur exemplu: Donbassul. În Donbas sunt militari în jur de 10.000, practic ca şi Armata Naţionala a Moldovei, iar armata ucraineană are 168 de mii, deci spiritul şi credinţa e mai mult în luptă, dacă ostaşul crede în comandantul său, îşi iubeşte patria, atunci el cu armament nu aşa de sofisticat ca la inamic, însă el va câştiga”, spunea Gaiciuc în discursul său.
Ministrul Apărării a venit cu o reacţie la moțiunea depusă de deputații ACUM. Acesta a încearcat să afirme că „declarația vehiculată în presă și în baza căreia Blocul ACUM cere revocarea lui printr-o moțiune de cenzură, a fost ruptă din context”, ceea ce a fost doar o scuză a lui Gaiciuc și nu o dezmițire, fapt confirmat de discrusul său în care acesta elogiază armată separatistă din Donbas, susținută de Federația Rusă.