Igor Dodon a anunțat convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate în această săptămână. Unul din subiectele de pe ordinea de zi va fi scandalul interceptărilor. Anunțul a fost făcut astăzi, după ședința săptămânală de lucru cu Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu. 


„Un subiect important care a fost discutat cu colegii din conducerea de vârf a țării este convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate pentru săptămâna curentă. Am luat decizia să convoc consiliu în noua componență actualizată cu patru subiecte în ordinea de zi: Furtul miliardului. Sectorul energetic. Situația cu Aeroportul Internațional Chișinău. Încă două subiecte: Scandalul interceptărilor și dublele identități”, a declarat Igor Dodon.

Dodon a precizat că cel mai probabil ședința va avea loc miercuri.

Amintim că săptămâna trecută s-a iscat un scandal, după ce Moțpan a prezentat o listă cu persoane care ar fi fost interceptate de către oamenii lui Plahotniuc, fiindcă a declarat că nu cunoaște de unde a ajuns la el lista în cauză și nici dovezi nu deține care să probeze veridicitatea ei. Detalii AICI.  

Ulterior, Procuratura Anticorupție a venit cu precizări. Potrivit PA, este efectuată urmărirea penală pentru culegere ilegală a informațiilor ocrotite de lege, fără consimțământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate pentru obținerea ascunsă a informației. Patru ofițeri de investigație, inclusiv un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP, și trei procurori au calitatea de bănuit.