Politicienii din Republica Moldova felicită România cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale. Printre aceștia se regăsesc președintele PAS Maia Sandu, președintele PDM, Pavel Filip, ex-spikerul Candu, președintele PUN, Anatol Șalaru, deputatul ACUM, Iurie Reniță

Maia Sandu îi dorește României să devină o țară puternică și prosperă: „...o casă bună pentru cetățenii tăi, o casă care oferă siguranță și căldură tuturor. Pentru noi, ești o călăuză dreaptă spre o Europă unită, spre democrație, spre bunăstare pentru oameni. Sper ca lucrurile care ne unesc, limba, cultura și crezul, să ne țină mereu împreună. La mulți ani tuturor românilor!”

Un alt ex-premier, Pavel Filip scrie pep pagina sa de Facebook că „vorbim aceeași limbă, avem aceeași istorie și cultură, avem aceleași dureri și bucurii. E o conexiune pe care nimeni niciodată nu ne-o va lua”.

„Mulțumim, România, pentru că ne-ai fost alături întotdeauna! La mulți ani tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului”, conchide președintele PDM.
Deputatul ACUM, Iurie Reniță România în versuri: 
 

”Nimic pe lume nu-i mai sfânt
Și mai frumos pe-acest pământ,
Decât să mori ca luptător
Înfășurat în Tricolor!”
 
Ex-spikerul andrian Candu scrie și el pe pagina sa de Facebook: „La mulți ani, România! La mulți ani, românilor de pretutindeni!”
 
Președintele PUN Anatol Șalaru scrie: „La mulți ani, România Mare!”