Deputatul Vlad Batrîncea a fost ales, astăzi, în calitate de Vicepreședinte al Parlamentului. Proiectul de hotărâre privind alegerea unui Vicepreședinte al Parlamentului a fost susținut cu majoritatea voturilor deputaților prezenți.

Deputatul Vlad Batrîncea a fost, până în prezent, Președinte al Fracțiunii parlamentare a PSRM. 

O funcție de vicepreședinte al Parlamentului a devenit vacantă după ce Ion Ceban și-a depus demisia din funcția de deputat și, respectiv, de Vicepreședinte al Parlamentului. Deputatul Ion Ceban a renunțat la mandatul de parlamentar, în baza cererii de demisie depuse, fiind în incompatibilitate cu funcția de Primar general al municipiului Chișinău.

Amintim că socialistul Vlad Batrâncea, şi-a demonstrat ura faţă de ideea Unirii în plină şedinţă a Parlamentului, printr-un gest teatral. El a venit de acasă cu harta României Mari pentru a o rupe în faţa plenului. Incidentul a avut loc în cadrul unor dezbateri din 2015. 

Bătrâncea s-a ridicat în picioare şi declarând următoarele: "A fost un proiect eşuat şi noi nu vom permite niciodată ca aceste idei să fie promovate. Republica Moldova va rămâne un stat suveran, iar ceea ce ce ţine de aşa numită hartă a României Mari,care a fost ruptă de istorie, noi vom demonstra ceea ce a fost deja demonstrat", a rupt harta României Mari.

Detalii: VIDEO/ Socialiştii au rupt harta României Mari în plenul Parlamentului