Anatol Şalaru nu a fost niciodată membru al Partidului Liberal şi mai degrabă a profitat de funcţia deţinută în organele de conducere ale formaţiunii, susţine preşedintele acesteia, Mihai Ghimpu.

El a declarat astăzi în fața presei că fostul prim-vicepreședinte al PL nu și-a arătat anterior nemulțumirea față de „dictatura” din partid când a fost delegat în calitate de deputat sau membru al Guvernului.

Când i-am oferit funcția de deputat, de ministru al Transporturilor și al Apărării la dorința lui, atunci nu era SRL? Am impresia că domnul Șalaru niciodată nu a fost membru al partidului. A fost departe de partid, de interesele partidului, a profitat de el, iar acum face valuri”, a declarat Ghimpu.

Liderul PL a spus că cei care nu sunt de acord cu obiectivele formațiunii nu au decât să-și caute un alt partid.

Noi avem lucruri concrete, ne-am asumat o cauză - Unirea Republicii Moldova cu România - și acesta este obiectivul principal al Partidului Liberal. Cine se împotrivește, să plece. Nu-i place, să se ducă în altă parte. Eu am preluat doar ștampila de la Partidul Reformei. Să nu se laude că este fondator. Anatol Șalaru, de când a fost președintele cenaclului "Alexei Mateevici", niciodată n-a făcut politică, din '90 încoace. Să vedem ce a făcut Șalaru și ce am făcut eu. Cui îi dați crezare? Vorbelor lui sau faptelor mele?”, a continuat Ghimpu.

El a mai spus că dacă Partidul Liberal ar fi „la pământ”, cum spune Anatol Șalaru, „atunci nu loveau în el și unii, și alții”.

Înseamnă că partidul e puternic și eu la fel”, a conchis liderul PL.