Trei consilieri ai PPDA din raionul Sângerei au votat pentru candidatul PDM la funcție de președinte al raionului, Grigore Corcodel. Contactat de către DESCHIDE.MD vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a declarat că în respectivul caz partidele pro-europene și-au dat mâna trimițând-i pe socialiști în opoziție.

Slusari a subliniat că Partidul Democrat nu e tocmai soluția cea mai fericită pentru PPDA, însă a fost cea mai bună alternativă pentru a împiedica o alianță PDM-PSRM.

„Care e aici povestea neplăcută, că PSRM a rămas în opoziție, nu văd nicio problemă în asta. Socialiștii peste tot fac coaliție cu PDM, noi în Sângerei am reușit să distrugem acest plan și mai mult partide pro-europene: Platforma DA, PLDM, Uniunea Salvați Basarabia, Partidul Acțiunea Democratică au votat pentru candidatul PDM și socialiștii au rămas în opoziție. Care era alternativa, să mergem cu PSRM? Este în premieră, iată s-a întâmplat”, a declarat Alexandru Slusari.

Slusari a precizat că în Sângerei socialiștii și democrații nu s-au înțeles și a fost nevoie să intervină consilierii PPDA și ai altor formațiuni pro-europene.

„Am ales răul cel mai mic. Eu înțeleg că PDM nu este cea mai fericită soluție pentru noi, dar socialiștii erau mai buni? Aici e cazul când s-au unit toate partidele pro-europene. PAS a preferat să rămână în opoziție cu socialiștii, deși era posibilitatea să voteze așa cum a fost”, a mai adăugat Slusari.

Amintim că scindarea blocului ACUM a mai avut loc la alegerea președintelui raionului Drochia. Pentru socialistul Alexei Vasilean au votat consilierii raionali PSRM, PDM, Partidul „ȘOR”, dar și patru reprezentanți ai blocului ACUM dintre cei 7 care au acces în Consiliu. Mai exact, socialistul a fost votat de către consilierii PPDA.