Primarul general al Chişinăului, instalat în funcţie acum două săptămâni, va efectua prima sa vizită externă la Moscova, joi, 28 noiembrie. Acesta a primit o scrisoare de felicitare oficială din partea primarului Moscovei, Serghei Sobianin, care l-a invitat în capitala rusă.

„A fost o mare plăcere să accept felicitări primarului Moscovei, Serghei Sobianin pentru alegerea mea în funcţia de primar al municipiului Chişinău şi invitaţia la Moscova într-o vizită de lucru joi, 28 noiembrie 2019. Avem multe de învăţat de la conducerea de la Moscova, dar şi să acumulăm experienţă şi să discutăm despre uriaşul potenţial de a implementa proiecte comune”.

Premierul Ion Chicu a efectuat prima sa vizită externă la Moscova. La întoarcere, Ion Chicu a anunţat că Federaţia Rusă urmează să acorde Republicii Moldova un împrumut de circa 500 de milioane de dolari şi că preţul la gazul rusesc va fi micşorat începând cu 1 ianuarie. Ulterior, fostul ministru al Economiei ar fi explicat că micşorarea preţului la gazul rusesc nu este o reuşită a Guvernului Chicu şi că acestea oricum aveau să se mişcoreze.

TVR Moldova