O fotografie în care ar fi fostul lider PD în Miami a ajuns la redacția PRO TV, care susține că imaginea a fost transmisă de un vizitator al site-ului pe adresa redacției. VIzitatorul nu a oferit mai multe detalii, spunând doar că bărbatul care apare în imagini este Vlad Plahotniuc și că fotografia a fost făcută în Miami.

Și deputatul ACUM, Chiril Moțpan, a publicat recent imagini în care ar apărea Vlad Plahotniuc și care ar fi fost făcută în Miami. Motpan afirmă atunci că a primit imaginile cu fostul lider PD de la un moldovean din SUA.

De când a plecat din țară și a fost anunțat în căutare internațională, Vlad Plahotniuc a apărut în spațiul public doar făcând câteva postari pe pagina sa de Faceboook în care a comentat situația politică din țară. Fostul lider PD nu a venit cu o reacție la imaginile, în care ar apărea acesta, și care au fost publicate pe rețelele de socializare.

Vlad Plahotniuc a plecat din țară în luna iunie, imediat ce democrații au cedat puterea. Pe numele lui este pornit un dosar penal pentru de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Autoritățile de la noi au cerut ca el să fie dat în căutare internațională, însă nu este clar dacă Interpol a acceptat sau nu solicitarea, întrucât poza acestuia nu are pe site-ul organizației.

Anterior același lucru a fost cerut și Federația Rusă, Plahotniuc fiind învinuit într-un dosar pentru trafic de droguri. Interpol însă a refuzat solicitarea, argumentând că este vorba despre un dosar politic.