Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că ultimul mesaj postat de Vlad Plahotniuc pe o rețea de socializare este „o gură de aer pentru blocul ACUM”, așa cum aceștia nu pot trăi fără el. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul Moldova1.

„O gură de aer pentru blocul ACUM, care nu poate trăi fără Plahotniuc”, a spus Filip. 

Mai mult, liderul PD susține că nici măcar nu a înțeles pe deplin sensul postării.

Întrebat dacă Plahotniuc mai controlează deciziile în PDM, Filip a declarat că, dacă fostul lider mai influența lucrurile acum în PD, atunci acesta nu ar mai fi venit la emisiune și nu ar mai fi fost în fruntea Partidului. Democratul a mai subliniat faptul că deciziile luate de PD nu sunt influențate din exterior.  

Amintim că, fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat într-un mesaj pe Facebook că nu a participat și nu a fost în nici un fel implicat în căderea Guvernului Sandu și învestirea Guvernului în frunte cu Ion Chicu. Totodată, spune politicianul, răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea sa anterioară că Igor Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale și să reorienteze vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia.

Detalii: Plahotniuc, despre implicarea sa în căderea Guvernului Sandu și salvarea vectorului european al RM