Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, îi dă replică prim-ministrului R. Moldova, Ion Chicu, după ce acesta, în urma unei întâlniri cu ambasadorul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că „nu a fost temei” de a-și cere scuze pentru faptul că a acuzat anterior oficialii europeni că s-ar face vinovați de frauda bancară din R. Moldova.

„Proaspătul premier “tehnocrat” de la Chișinău, după prima sa ședință de guvern, strigă după banii de la Uniunea Europeană pentru a acoperi găurile din buget. Atât domnul Chicu, cât și Dodon trebuie să înțeleagă că vremea păcălelilor a apus. Nu vor vedea bani europeni cât timp nu vor înțelege că Acordul de Asociere la Uniunea Europeană trebuie respectat în totalitate, nu doar când le convine. Un stat luat de la Plahotniuc și trecut sub controlul lui Dodon cu aceleași metehne nu poate fi girat la nesfârșit cu banii contribuabililor europeni. Ma voi opune categoric acordării de asistență financiară pentru un guvern care încă își găsește inspirația în tezele sovietice. De la Rusia primiți doar ordine și propagandă, nu primiți și bani?”, scrie Toman pe o rețea de socializare. 

Amintim că, după ședința Guvernului de astăzi, Chicu a ieșit la declarații de presă, unde a fost întrebat dacă și-a cerut scuze de la șeful Delegației UE la Chișinău, cu care a avut o întrevedere ieri la Guvern, pentru acuzațiile aduse de către acesta în luna octombrie curent, pe când încă era consilier prezidențial. Acesta a răspuns că „nu a fost motiv de cerut scuze, dar nici temei”. 

Detalii: Chicu nu și-a cerut scuze de la Michalko, pentru că a acuzat oficialii europeni de frauda bancară