Prim-ministrul, Ion Chicu, încă nu și-a cerut scuze de la ambasadorul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, pentru faptul că a acuzat oficialii europeni că s-ar face vinovați de frauda bancară din Republica Moldova.

După ședința Guvernului de astăzi, Chicu a ieșit la declarații de presă, unde a fost întrebat dacă și-a cerut scuze de la șeful Delegației UE la Chișinău, cu care a avut o întrevedere ieri la Guvern, pentru acuzațiile aduse de către acesta în luna octombrie curent, pe când încă era consilier prezidențial, transmite Realitatea.

Acesta a răspuns că „nu a fost motiv de cerut scuze, dar nici temei”.

 „Domnul Michalko avea o dispoziție de îngrijorare într-o oarecare măsură, care este firească în opinia mea, pentru că partenerii noștri doresc bine acestei țări. Bineînțeles că atunci când au loc evoluții sau se mai întâmplă crize politice ei sunt îngrijorați. Am avut un dialog constructiv. L-am asigurat de determinarea noastră de a continua reformele și cred că pe această cale i-am convins pe partenerii noștri externi că Guvernul tehnocrat de la Chișinău va implementa și vor continua reformele. Nu a fost motiv de cerut scuze, nu a fost temeiul”, a răspuns Chicu la întrebarea jurnaliștilor, dacă și-a cerut sau nu scuze de la ambasadorul UE, pentru acuzațiile aduse.

Amintim că, la 17 octombrie curent, Ion Chicu, a scris o postare pe pagina sa de Facebook, unde acuză UE că s-ar face vinovată de furtul miliardului din cele trei bănci moldovenești.