Guvernul s-a întrunit astăzi în cadrul primei ședințe după ce Parlamentul a acordat, săptămâna trecută, votul de încredere noului Executiv. În cadrul ședinței, cabinetul de miniștri a votat mai multe numiri și demisii a secretarilor de stat, dar și instituțiilor subordonate Executivului.

Astfel, Liliana Iaconi a fost propusă pentru funcția de secretar general al Guvernului.

Sergiu Luca, Dumitru Urdea și Viorelia Lazăr au fost eliberați din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Finanțelor. Totodată, la funcțiia vacantă de secretar general de stat din cadrul MF a fost propus Iuri Pașinschi, iar pentru funcțiile de secretari de stat - Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc.

De la Ministerul Economiei și Infrastructurii au fost eliberați Alexandru Sonic, Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru. Funcția de secretar de stat în cadrul MEI a revenit lui Vitalie Tarlev, Mihail Lupașcu și Călin Negura.

Veronica Mihailov-Moraru și Dmitrii Russu au fost eliberați din funcțiile de secretari de stat ai Ministerului Justiției, iar Radu Foltea și Eduard Serbenco au fost propuși pentru funcțiile respective.

O altă numire ține de Mariana Grama, care a fost propusă în funcția de secretar de stat în cadrul MAI. Gheorghe Balan a fost eliberat din funcția de șef interimar al IGP, iar funcția i-a revenit lui Vadim Cojocaru.

Ministerul Agriculturii s-a ales cu doi secretari de stat: Mihai Machidon și Tatiana Nistorică. Asta după ce Alexandru Dubălari, Iuliana Cantaragiu și Sergiu Gherciu au fost eliberați din funcție.

Și Agenția Proprietății Publice are un nou șef. Eugeniu Moraru a fost eliberat din funcție, iar aceasta i-a revenit lui Adrian Onceanu.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru funcțiile de secretari de stat au fost propuși Nelea Rusu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco, după ce Artiom Sîci a fost eliberat din funcție. La fel, din funcție a fost eliberat Andrei Matei, director general al CNAM.

Adrian Băluțel, Elena Belei, Valentina Chicu și Victoria Nagy-Vajda au fost eliberați din funcțiile de secretari de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Și Ministerul de Externe a rămas fără doi secretari de stat după ce Dinu Toderașcu și Vlad Kulminski și-au depus cererile de demisie.

Totodată, ex-bașcanul Găgăuziei, Dmitri Croitor, ar urma să fie numit în funcția de ambasador al R.Moldova în Turcia, iar Mihai Căpățînă va fi propus în funcția de Consul general al R.Moldova în orașul Frankfurt pe Main (Germania).

Detalii: SURSE // Primele numiri și demisii în Guvernul Chicu