Guvernul urmează să numească și să elibereze din funcție circa 20 de demnitari în cadrul ședinței de azi. Potrivit surselor Deschide.MD, este vorba despre secretari de stat, ambasadori și funcționari din cadrul Cancelariei de Stat.

Astfel, Liliana Iaconi va fi propusă pentru funcția de secretar general al Guvernului.

Sergiu Luca, Dumitru Urdea și Viorelia Lazăr vor fi eliberați din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Finanțelor. Totodată, la funcțiile vacante de secretari de stat din cadrul MF vor fi propuse Iuri pașinschi, Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc.

De la Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să fie eliberați Alexandru Sonic, Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru. Funcția de secretar de stat în cadrul MEI ar urma să-i revină lui Vitalie Tarlev, dar și să fie numiți Mihail Lupașcu și Călin Negura.

La fel, Veronica Mihailov-Moraru și Dmitrii Russu vor fi eliberați din funcțiile de secretari de stat ai Ministerului Justiției, iar Radu Foltea și Eduard Serbenco ar urma să fie propuse pentru funcțiile respective.

O altă numire ține de Mariana Grama, care este propusă în funcția de secretar de stat în cadrul MAI. Gheorghe Balan va fi eliberat din funcția de șef interimar al IGP, iar funcția în va reveni lui Vadim Cojocaru.

Ministerul Agriculturii se va alege cu doi secretari de stat: Mihai Machidon și Tatiana Nistorică.

Și Agenția Proprietății Publice va avea un nou șef. Eugeniu Moraru va fi eliberat din funcție, iar aceasta îi va reveni lui Adrian Onceanu.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru funcțiile de secretari de stat vor fi propuși Nelea Rusu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco. La fel, din funcție va fi eliberat Andrei Matei, director general al CNAM.

Totodată, ex-bașcanul Găgăuziei, Dmitri Croitor, ar urma să fie numit în funcția de ambasador al R.Moldova în Turcia, iar Mihai Căpățînă va fi propus în funcția de Consul general al R.Moldova în orașul Frankfurt pe Main (Germania).