Fostul prim-ministru, Ion Sturza, critică unii politicieni din România, care, în opinia lui, au făcut tot posibilul ca Guvernul Maiei Sandu să cadă, iar acum îl „deplâng”.

„Jos! Mă uit cu „admirație" cum „experții” de la București deplâng guvernul ACUM și victoria forțelor pro-ruse la Chișinău! Tot acei „experți" care au făcut tot posibilul să cadă acest guvern! L-au reanimat până și pe Plahotniuc, punându-i pe prompter cuvinte pe care el nici nu le poate citi. În speranța de revenire a burselor, dar poate și a tipului. Liniștiți-vă! Nu-l dorește nimeni înapoi pe Plaha”, scrie Surza pe o rețea de socializare. 

Totodată, fostul premier face o comparație între Dodon și Plahotniuc, spunând despre primul că e prea mărunt și mediocru. 

„În primul rând, Dodon - corupt, umilit și înjosit de Plaha&Șor la cote maxime. Asta nu se uită... Nu-l dorește propriul anturaj și „partid” - corupt, umilit și înjosit la cote maxime. Nu-l doresc moldovenii - corupți, umiliți și înjosiți. Știți cine l-ar dori revenit?! ACUM. Un dușman veritabil, demn de luptat. Dodon? E prea mărunt și mediocru. Nici pe departe de talia mentorului Voronin, nici atât de curajos la furat ca Plaha. Nici echipa lui de „tehnocrați” nu mănâncă stele. O mocirlă perfectă care e pe placul tuturor. Nimic revoluționar. Furăm cum am mai furat. Nu uităm să trimitem „în sus”. (La Plaha era de sus în jos.) Procurorii, judecătorii? Bine mersi cu aucționul (prezic că mizele se vor iefteni). Poporul? Mici pomeni pe ici-colo, să treacă iarna, să supraviețuim până la urzici. Și așa 4-5 ani! Dar poate chiar mai mult! Statistic vorbind, mediocrii sunt de lungă durată”, adaugă Surza. 

În același context, Ion Surza susține că „doar Dumitru Alaiba, regrupat și motivat, va flutura tricolorul în PMAN”.

„Până una-alta, fac o pauză în comentariile pe teme „politice". Mă dau și de data aceasta bătut și îmi cer scuze de la cei care au crezut
că „se poate". Se poate sus?! Nu, la moldoveni se poate doar jos...”, a conchis Surza.