Unirea blocului ACUM cu PD este o mare prostie și un lucru grav. Declarația aparține liderului Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Opinia a fost exprimată în contextul propunerii fostului președinte al României și europarlamentarului Traian Băsescu, care constă în inițierea negocierilor între blocul ACUM cu Partidul Democrat, în vederea formării unui nou cabinet de miniștri.

„Grav ar fi să se unească blocul ACUM cu PD. Ar fi o mare prostie. Ei sunt aceeași încrengătură, o mafie. Care s-a format zeci de ani în Moldova. Tot ce avem astăzi sunt creaturile lui Voronin. O parte dintre ei au ajuns în PLDM și în ACUM. Dar au trecut 20 de ani de atunci. Ce avem în PD, PSRM și chiar în ȘOR este tot ce a fost în stare să producă Voronin și ei ar trebui să răspundă pentru tot ce s-a produs în ultimii 20 de ani. Dacă ne mai amestecăm cu ei încă o dată pățim exact ce am pățit acum 10 ani”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei emisiune de la postul N4.

Amintim că, Traian Băsescu a declarat anterior că liderii ACUM trebuie să schimbe partenerul de guvernare, iar în condițiile în care Guvernul Filip a fost un guvern cu apreciere legată de capacitatea de a stabili echilibrele economice ale R. Moldova, Maia Sandu ar trebui să înceapă imediat discuțiile cu Pavel Filip pentru formarea unui guvern.

Vezi și: T.Băsescu: În locul Maiei Sandu aș începe negocierile cu Filip privind formarea unui nou Guvern