Deputatul Lilian Carp îl îndeamnă pe prim-ministrul, Ion Chicu, să nu admită întervenții în curricula școlară, în special în istorie. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzia Parlamentului, în contextul în care, anterior, Dodon a declarat că va închide Muzeul Ocupației Sovietice din Chișinău.

„Am o rugăminte către dvs. Eu îi cunosc pe câțiva dincei care fac parte din garnitura guvernului. Să nu admiteți la educație intervenții în ceea ce privește curricula școlară, pentru că știu, că domnul (n.r. Dodon) își dorește modificarea curriculei, și să lăsați vă rog istoria în pace, este cel mai important lucru. Să lăsați cu adevărat ceea ce este in memorie, suferința acestui popor, măcar în muzee, dacă altfel nu va fi posibil”, a declarat Lilian Carp. 

Totodată, deputatul s-a întrebat cum a înaintat Dodon un cetățean român la funcția de prim-ministru, știind că Chicu deține cetățenia română și l-a întrebat dacă acesta va admite închiderea Muzeului Ocupației Sovietice și acțiunile românofobe ale lui Dodon și în activitatea Guvernului pe care îl va conduce.

La rândul său Chicu a declarat că „are o altă atitudine față de președintele țării, iar eticheta de românofob pentru Dodon nu este corectă”. Acesta a mai adăugat că „acțiunile numite de deputatul Carp sunt destructive”.