Fostul președinte al Georgiei, Mikheil Saakashvili, este de părere că demiterea Guvernului Sandu este o finalizare a operațiunii de acaparare a puterii în Republica Moldova de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. O declarație în acest sens a fost făcută pe pagina sa de Facebook.

Astăzi Putin a finalizat operațiunea de acaparare a puterii în Moldova. Inițial el, cu ajutorul europenilor și americanilor naivi l-a înlăturat pe Plahotniuc, un oligarh care se ocupa de jefuirea poporului Moldovei. Însă, Putin n-a fost mulțumit de faptul că a adus la putere Guvernul Sandu. Acum, cu ajutorul aliaților săi, socialiștilor pro-ruși și partidului lui Plahotniuc, a eliminat-o pe Maia Sandu, un premier anti-putinist. Moldova din nou a ajuns în partea întunecată a istoriei post-sovietice, și este un lucru regretabil, pentru că e un popor bun, muncitor, cu tineri talentați și o țară care are perspective mari dacă scapă de inerția sovietică. Deocamdată nu-i reușește”, a menționat fostul președinte georgian.

Potrivit lui Saakashvili, Maia Sandu este cel mai cinstit premier în istoria Moldovei și anume din acest motiv toți corupționarii s-au unit împotriva ei.

Astăzi Putin a câștigat, iar Occidentul și poporul Moldovei, au pierdut, dar eu rămân optimist și cred că acest lucru este pentru o perioadă”, a punctat el.

 

Amintim că Parlamentul, cu votul a 63 de deputați PSRM și PDM, a votat azi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Astfel, premierul urmează să-i prezinte lui Dodon, în termen de trei zile, demisia Executivului.