Fostul ministru al Apărării și prim-vicepreședinte al PL, Anatol Șalaru, și-a dat demisia din Partidul Liberal. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă pe contul său de Facebook .

Șalaru spune că motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple și, în general, cunoscute, atât de membrii Partidului Liberal, cât și de societate.

”Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul-plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu și compromiterea idealurilor naționale, jocul duplicitar făcut la alegerile prezidențiale, refuzul de a accepta reformarea și deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-și putea păstra fotoliul de președinte, sunt câteva din motivele ce au stat la baza deciziei mele”, scrie ex-ministrul. 

Amintim că, recent, Anatol Șalaru a avut o întâlnire cu fostul președinte al României, Traian Băsescu. Cei doi au discutat necesitatea creării unui nou partid politic, care să se opună încercărilor Federației Ruse de a transforma Republica Moldova într-o enclavă a sa.

Tot recent, Igor Dodon l-a demis pe Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării la inițiativa președintelui PL, Mihai Ghimpu. Biroul Politic al Partidului Liberal (PL) i-a retras acum o lună susținerea politică fostului ministru al Apărării.

Anatol Șalaru s-a aflat în organele de conducere ale PL încă din primăvara lui 2008, când a decis să revină în politică. Înainte de asta a activat 10 ani în sectorul privat, unde a plecat după ce, din 1993 până în 1997, a condus Partidul Reformei - formațiune care, mai târziu, avea să devină Partidul Liberal.