Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că s-a întâlnit cu reprezentanții Blocului ACUM pentru a discuta despre moțiunea de cenzură înaintată de socialiști împotriva Guvernului Sandu.

Diacov a refuzat să spună concret cu cine s-a întâlnit, motivând că nu le-a cerut permisiunea celor din ACUM, dar a precizat că nu este vorba despre liderii blocului politic.

„Am vorbit despre faptul că s-a creat această situație neobișnuită. Ne-au propus să nu votăm pentru demisia Guvernului. Singura de la care nu am primit niciun semnal a fost Maia Sandu. Era mai corect dacă dna Sandu suna. Așa era logic”, a declarat Diacov în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Democratul a precizat că nu a fost sunat nici de Andrei Năstase, însă „cu el a schimbat câteva vorbe vineri, la Parlament”.

Întrebat dacă a fost abordat de șeful statului, Diacov a spus că a vorbit cu Igor Dodon de câteva ori la telefon săptămâna trecută și nu crede că Pavel Filip ar fi negociat pe ascuns cu socialiștii pentru a conveni demisia Guvernului Sandu.

În același context, Diacov a dezvăluit că șefii organizațiilor teritoriale ale partidului, împreună cu deputații, au fost convocați ieri o ședință la sediul central al formațiunii, pentru a discuta despre ce urmează să se întâmple astăzi în Parlament și dacă fracțiunea PDM va susține moțiunea de cenzură înaintată de socialiști împotriva Guvernului.

Dumitru Diacov a evitat să răspundă concret ce decizie a fost luată la partid, dacă vor vota astăzi democrații pro sau contra demisiei Guvernului Sandu.

„Noi nu privim lucrurile atât de îngust”, a argumentat președintele PDM. „Eu vreau ca Maia Sandu să lucreze în continuare”, a mai adăugat Diacov.