Judecătoria Chișinău a validat rezultatele alegerilor locale în municipiul Chișinău. Astfel, socialistul Ion Ceban este noul primar al capitalei.

Se confirmă legalitatea alegerilor locale generale din 3 noiembrie 2019, turul II, al primarului municipiului Chișinău. Se validează mandatul primarului general al municipiului Chișinău, Ceban Ion, din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Hotărârea este executorie din momentul pronunțării, însă poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de o zi”, se menționează în hotărârea instanței.

Noul edil al capitalei a declarat după pronunțarea hotărârii că, indiferent dacă va exista sau nu o coaliție formalizată în cadrul Consiliului municipal Chișinău, situația din Chișinău se va schimba spre bine. Primarul general a declarat că a discutat practic cu toți consilierii municipali care au dat asigurări că vor susține inițiativele îndreptate spre beneficiul locuitorilor capitalei.

De astăzi sunt deja la muncă și oficial. Vom lucra cu fiecare consilier și vom avea un consiliu lucrativ”, a spus Ceban

Ion Ceban a fost ales primar general al municipiului Chișinău pe 3 noiembrie, în turul doi, obținând 52,39% din sufragii. După anunțarea rezultatelor preliminare, Ceban a declarat că, imediat după validarea mandatului de primar, își va suspenda calitatea de membru al Partidului Socialiștilor.