Subsecretarul de stat la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Marcin Przydacz, încurajează identificarea unui consens pentru reforma justiției în Moldova.

„Reformele trebuie să continue. Este necesar un consens asupra reformelor importante ale justiției din partea tuturor părților implicate. Sprijin în totalitate aceste eforturi”, a scris oficialul pe pagina sa de Twitter.

În acest sens și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a îndeamnat liderii politici ai statului să ajungă la un consens cu privire la soluția care să păstreze calea spre reforma justiției și să permită coaliției de guvernare să continue munca pentru beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Același mesaj a fost transmis de Ambasada SUA și cea a Franței.

Și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a subliniat faptul că România susține eforturile Prim-ministrului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși „actualul impas politic”.

Ambasada Federației Ruse a subliniat faptul că așteaptă ca „pașii de compromis să fie în concordanță cu prevederile constituționale privind independența și imparțialitatea justiției, în spiritul normelor democratice general acceptate”.

Vezi și:

Ambasada Rusiei, pe aceeași poziție cu Dodon. Compromis, dar cu respectarea Constituției

Ambasada Marii Britanii îndeamnă liderii politici ai R. Moldova să ajungă la un consens

Ambasada SUA: Cerem liderilor politici să ajungă la un consens, pentru a depăși impasul politic

România cheamă la identificarea rapidă a unui consens asupra soluției de reformare a justiției

Franța sprijină coaliția de guvernare în depășirea crizei politice curente