Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord îndeamnă liderii politici ai statului să ajungă la un consens cu privire la soluția care să păstreze calea spre reforma justiției și să permită coaliției de guvernare să continue munca pentru beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Îndemnul a fost publicat pe pagina de Facebook al Ambasadei Marii Britanii, fiind subliniat faptul că Marea Britanie este un prieten al Republicii Moldova, care pe o perioadă îndelungată a demonstrat constant susținerea procesului de reforme.

„În luna iunie 2019, guvernul britanic a salutat crearea coaliției de guvernare, care a stabilit o agendă clară de reforme extrem de semnificative pentru dezvoltarea democratică a Moldovei, inclusiv în domeniul important al reformei sistemului de justiției”, se mai arată în mesaj.

Tot astăzi, același mesaj a fost transmis de Ambasada SUA și cea a Franței.

Și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a subliniat faptul că România susține eforturile Prim-ministrului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși „actualul impas politic”.

Ambasada SUA: Cerem liderilor politici să ajungă la un consens, pentru a depăși impasul politic

România cheamă la identificarea rapidă a unui consens asupra soluției de reformare a justiției

Franța sprijină coaliția de guvernare în depășirea crizei politice curente