Deputatul PPDA Iurie Reniţă a ieşit din plenul Parlamentului în momentul, în care socialistul Vasile Bolea prezenta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

„Nu mă impresionează de loc ceea ce prezintă socialiștii. Nu e vorba de a depune o moțiune de cenzură, dar de a accepta şi a promova reforme serioase în domeniul justiției. De aceea cred că nu era cazul ca să asist la un discurs pe care îl cunosc deja şi care a fost elaborat peste drum. S-a ajuns în situația actuală complicată urmare a implicării anticonstituționale a lui Igor Dodon în activitatea tuturor structurilor statului. Fie că e vorba de Parlament, de Guvern, de procuratură, sistemul Justiției”, a declarat deputatul Reniță, citat de către PublikaTv.

Deputatul susține că „acesta este rezultatul eșecului în mare parte a reformei în domeniul justiţiei inclusiv şi a procuraturii”.

„Ceea ce a fost până în prezent eu nu am acceptat, ştiţi foarte bine că nu am votat-o pe Greceanîi, nu l-am votat pe Flocea şi alte documente importante cum ar fi trecerea SIS-ului în subordinea lui Dodon a fost o mare eroare politică. Sau ministerul Apărării la Dodon nu trebuiau cedate. Acum culegem roadele cedărilor”, a mai adăugat Reniţă. 

Amintim că Partidul Socialiștilor a depus astăzi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, după ce premierul și-a asumat răspunderea de modificare a Legii Procuraturii, în urma căreia Maia Sandu va putea propune cel puțin două candidaturi pentru funcția de procuror general.