Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că nu este cazul să se facă scenarii în privința căderii Guvernului Sandu, însă în cazul depunerii unei moțiuni de cenzură, se va discuta acest subiect în cadrul PD pentru o decizie.

„Nu am văzut să fie înaintată o asemenea moțiune de cenzură, dar e și firesc, pentru că trebuie mai întâi angajarea răspunderii. Dacă va fi înaintată o moțiune de cenzură, noi ne vom întruni în componența fracțiunii PD, și nu numai, probabil va fi nevoie și de o discuție în organele statutare ale PD, pentru a lua o decizie referitor la ce vom face”, a declarat Pavel Filip după ședința Parlamentului de astăzi.

Potrivit lui Filip, dempocrații nu purtat discuții nici cu cei din PSRM, nici cu cei din Blocul ACUM.

„PD are agenda sa proprie. Ei și-au asumat actul de guvernare și ar fi bine să-l ducă până la capăt. Să ofere rezultate, să ofere cetățenilor lucrurile așteptate de ei”, a spus Filip.

Totodată, Pavel Filip susține că la ședința fracțiunii nu s-a discutat nici un scenariu cu privire la acest subiect.

„Nu cred că este corect să facem din timp scenarii ipotetice”, a conchis Filip. 

Amintim că, după ce Maia Sandu a prezentat inițiativa de modificare a Legii Procuraturii, asumată de Guvern, astăzi deputatul PSRM, Vasile Bolea a anunțat că fracțiunea pe care o reprezintă depune moțiunea de cenzură împotriva acestui proiect „neconstituțional”. În decurs de 72 de ore urmează să aibă loc examinarea moțiunii de cenzură. În cazul în care aceasta va fi votată, Guvernul Maiei Sandu va fi demis.

Ședința Parlamentului s-a închis. Trei zile - până la dezbaterea moțiunii împotriva Guvernului Sandu