Speakerul Zinaida Greceanîi a închis ședința Parlamentului. În decurs de 72 de ore ar urma să aibă loc examinarea moțiunii de cenzură. În cazul în care aceasta este votată, Guvernul Maiei Sandu va fi demis.

(UPDATE) După ce Maia Sandu a prezentat inițiativa de modificare a Legii Procuraturii, asumată de Guvern, deputatul PSRM, Vasile Bolea a anunțat că fracțiunea pe care o reprezintă depune moțiunea de cenzură împotriva acestui proiect „neconstituțional”.

Guvernul Sandu a ignorat toate bunele practici de desemnare a unui Procuror General, Constituţia şi opinia Comisie de la Veneţia. Cel mai grav, a trădat colegii de coaliţie. Guvernul Sandu se face vinovat de eşecul reformei Justiţiei”, a declarat socialistul.

(UPDATE) Juristul fracțiunii PSRM, Fadei Nagacevschi, anunță că deputații socialiști vor depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.

Presupunem că scopul real este de nu a identifica un procuror general independent, dar un procuror general la cheremul unui partid politic”, a declarat Nagacevschi.

PSRM anunță că scenariul propus de blocul ACUM, potrivit căruia Guvernul retrage inițiativa de asumare a răspunderii, iar deputații vor vota un proiect analogic în două lecturi și președintele Igor Dodon o va promulga, nu poate avea loc și este unul anticonstituțional.

În primul rând, acest proiect este unul neconstituțional. Acest lucru spun toți juriștii din țară și sunt unele repere a organizațiilor internaționale, precum ODIHR/OSCE. În al doilea rând, dacă colegii noștri ar fi sinceri. Pentru asemenea abordare trebuia de urgență să se convoace Guvernul și să decidă asupra retragerii proiectului, dând dovadă că ei sunt sinceri”, a declarat deputatul Vasile Bolea.

Știrea se actualizează!