Ambasada Franței în Republica Moldova își manifestă susținerea pentru Guvernul Sandu și îndeamnă liderii politici moldoveni să ajungă rapid la un consens, care ar păstra calea spre reforma justiției.

„Franța sprijină eforturile Prim-ministrului Maia Sandu, a Președintelui Igor Dodon și a coaliției de guvernare în depășirea crizei politice curente. Reformele indespensabile pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova au fost deja amânate pentru prea mult timp. Ca prieten al Republicii Moldova, care și-a demonstrat angajamentul în susținerea procesului de reforme, Franța îndeamnă liderii politici moldoveni să ajungă rapid la un consens, care ar păstra calea spre reforma justiției și ar permite guvernului să își reia lucrul pe calea reformelor pentru ameliorarea vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Vom fi gata să continuăm sprijinul nostru pentru un astfel de proces hotărât de reforme, în conformitate cu Acordul de asociere UE-Republica Moldova”, se arată într-un mesaj postat pe pagina Ambasadei Franței în Republica Moldova. 

Anterior și Ambasada SUA și a României au cerut liderilor politici să ajungă la un consens, pentru a depăși impasul politic.

Ambasada SUA: Cerem liderilor politici să ajungă la un consens, pentru a depăși impasul politic

România cheamă la identificarea rapidă a unui consens asupra soluției de reformare a justiției