România susține eforturile Prim-ministrului Maia Sandu și ale coaliției de guvernare pentru a depăși „actualul impas politic”, transmite ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Diplomatul român a subliniat că „reformele sunt critice pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și menținerea parcursului său european”.

„În calitate de partener strategic, România face un apel la responsabilitate politică, subliniind necesitatea ca liderii politici ai Republicii Moldova să identifice rapid consensul asupra unei soluții care să asigure stabilitatea, să păstreze calea către reforma justiției, să permită Guvernului să îmbunătățească viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, precum și să continue parcursul european al țării”, a afirmat Ioniță.

Amintim că astăzi și Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova, „în calitate de prieten al Moldovei” a cerut liderilor politici ai țării să ajungă la un consens privind soluția de reformare a justiției.