Igor Dodon, președintele R.Moldova, susține că este convins 90% că Guvernul Sandu va cădea. Declarația a fost făcută de către Dodon în cadrul eimisiunii Puterea a Patra de la N4.

„Eu nu pot să vă spun astăzi dacă va cădea sau nu guvernul. Eu pot să vă spun ceea ce le-am spus ambasadorilor. Le-am dat toate scenariile și le-am spus că scenariul căderii guvernului îl apreciez la ziua de astăzi la 80%. Asta era la orele 13:00, acum vă dau 90% că guvernul cade”, a declarat Dodon.

Totuși, Dodon încă mai speră ca premierul Maia Sandu va renunţa la asumarea răspunderii Guvernul în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii procuraturii. De asemenea, Dodon vrea ca Maia Sandu s-o retragă din funcţie şi pe ministra Justiţie, Olesea Stamate.

„Dacă nu renunţă la această asumare de răspundere până la ora 15.00, când are loc şedinţa Parlamentului, atunci PSRM va înregistra o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Eu deja am văzut textul moţiunii", a mai declarat.

Oficialil a mai adăugat că a văzut proiectul moţiunii și că, în cazul că moţiunea va fi înregistrată mâine, atunci documentul va fi analizat luni sau marţi. Tot atunci ar putea pica Guvernul Sandu. " Ei şi-au dat seama în ce încurcătură au ajuns şi încearcă să iasă", a conchis Dodon.