Igor Dodon susține că Maia Sandu trebuie să întreprindă neapărat o vizită la Moscova, pentru a relua pe deplin relațiile cu Federația Rusă și a demonstra că coaliția este una echilibrată. Declarația a fost făcută de către Dodon ieri în cadrul unei ediții speciale de la postul de televiziunea „NTV”.

Dodon a precizat că colaborarea la nivel de Guvernele de la Moscova și Chișinău s-a îmbunătățit.

„Știți că până pe 8 iunie Guvernul Filip era categoric împotrivă, interzicea funcționarilor de stat să meargă în Rusia. Deja schimbări s-au produs. A fost ministrul de Externe al Republicii Molodova și cel al Economiei, a fost vicepremierul”, a spus Dodon.

Totuși, Dodon consideră imperios ca și premierul să întreprindă o vizită oficială în Rusia.

„Dar întrebarea principială rămâne când va merge prim-ministrul. Acum se discută două posibile termene. Primul este a doua jumătate a lunii noiembrie. Cred că e corect, fiindcă eu am fost și la Bruxelles. Trebuie să fie un echilibru, asta și a stat la baza coaliției. Noi nu suntem contra Acordului de asociere, dar și conducerea trebuie să se întoarcă cu fața la partenerii noștri din Est. Miniștrii au fost deja, dar trebuie să și lucreze, dar îi vom impune să meargă. Nu vom permite să fie unilateral. Trebuie o politică externă echilibrată”, a mai adăugat Dodon.

Președintele s-a arătat supărat pe faptul că Maia Sandu a refuzat să participe la reuniunea prim-miniștrilor din țările CSI, care a avut loc recent la Moscova.

Amintim că recent prim-ministra Maia Sandu a spus că după cel de-al doilea scrutin al alegerilor locale ar putea merge într-o vizită oficială în Rusia.