Pe data 2 iulie curent, soția lui Ion Ceban, Tatiana Ceban s-ar fi întâlnit la Londra cu fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc. Conform unei informații ajunse pe adresele mai multor redacții de la un autor anonim, Tatiana Ceban, în capitala britanică ar fi preluat de la Plahotniuc instrucțiuni pentru Ion Ceban și fonduri, pentru a câștiga Primăria Chișinău. Contactat de către DESCHIDE.MD, Ion Ceban nu a fost de găsit pentru a comenta informația.

În emailul anonim sunt atașate și boarding-pass-urile care indică că în perioada respectivă Tatiana Ceban s-ar fi îmbarcat într-un zbor al companiei WizzAir și ar fi zburat exact la Londra.

„Așadar, în timp ce la 2 iulie domnul Ceban se afla într-o vizită oficială chiar la București (sesizați ironia), ca membru al delegației conduse de premierul Maia Sandu, și unde socialistul probabil că încerca să convingă autoritățile române că PSRM este dedicat parcursului european al Republicii noastre, soția pleca spre o vizită mult mai puțin oficială la Londra (din Bulgaria) pentru a-și ajuta soțul să comploteze la capturarea statului moldovean și oprirea oricărui parcurs democratic al țărișoarei noastre. (...) Am intrat în posesia unor boarding-pass-uri (FOTO mai jos), care arată clar că în perioada respectivă doamna Ceban s-a îmbarcat într-un zbor al companiei WizzAir și a zburat tocmai la Londra. Coincidență sau nu, în acea perioadă și Păpușarul (Vlad Plahotniuc – n.red) își începea exilul tot în frumoasa capitală britanică - după cum se lăuda public chiar finul Candu că a fost la Londra pentru o audiență cu Regele”, se menționează în textul ajuns la redacția noastră.

Autorul textului presupune și care ar fi fost scopul vizitei soției socialistului în capitala britanică.

„Se pare că scopul vizitei doamnei Tatiana la Londra a fost acela de a prelua instrucțiuni pentru mult mai cunoscutul său soț, dar și fonduri care să-l ajute pe acesta să obțină primăria Chișinăului. Același tipar ca anul trecut”, susține autorul. 

„Cel mai probabil, Păpușarul și Ceban au sperat că Tatiana este o prezență mult mai agreabilă și, evident, discretă, care nu se află în ochii presei și nu ocupă o funcție publică care să o expună privirilor curioase”, se mai arată în scrisoare.

Vedeți mai jos boarding-pass-uri care indică că în perioada respectivă Tatiana Ceban s-ar fi îmbarcat într-un zbor al companiei WizzAir și ar fi zburat exact la Londra.