Igor Dodon anunță că în majoritatea Consiliilor raionale s-a ajuns deja la o înțelegere dintre blocul ACUM și PSRM cu privire la formarea unor alianțe. Potrivit șefului statului, este vorba despre cel puțin 25 de raioane. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă în cadrul emisiunii la postul de televiziune Moldova 1.

Vreau să vă spun că în pofida declarațiilor din partea candidatului acesta năstrușnic care, eu cred că așa dezastru în Ministerul de Interne nu a fost niciodată în Republica Moldova, în foarte multe raioane, peste 25 dacă nu greșesc la ziua de azi, s-a convenit despre crearea coalițiilor locale dintre PSRM și blocul ACUM”, a menționat el.

Potrivit lui, este vorba despre o „înțelegere de principiu” cu privire la formarea majorităților în consiliile raionale, inclusiv alegerea conducerii raioanelor.

Dodon a comentat și turul II din Chișinău, unde la data de 3 noiembrie vor concura Ion Ceban (PSRM) și Andrei Năstase (ACUM). Potrivit lui, rezultatul bun al lui Năstase se datorează Maiei Sandu.

Alegătorii nu votează pentru candidatul lor, ci votează pentru Maia Sandu. Fără Maia Sandu ar lua 5-10%. Ea târâe, ea duce în spate blocul ACUM”, a precizat Dodon.

Amintim că în urma scrutinului din 20 octombrie în Chișinău Ion Ceban a obținut 90591 de voturi (40,19%), iar Andrei Năstase - 70056 voturi (31,08%).