În preajma premierului Maia Sandu s-ar afla mai mulți agenți de influență ai Federației Ruse, iar unul dintre aceștia ar fi chiar Vlad Kulminski, consilierul pentru probleme de politică externă al prim-ministrului, până la mijlocul acestei săptămâni, scrie ZiarulNațional. 

Declarația îi aparține deputatului Octavian Țîcu, fost coleg de bloc electoral cu Maia Sandu.

„Întrebările mele sunt legate de anturajul Maiei Sandu. Și în general întrebarea mea este dacă Maia Sandu cunoaște despre acest anturaj și îl tolerează sau este influențată de acest mediu care este în jurul ei, pentru că dacă vă uitați în jurul ei sunt agenți ruși. (...) Unul din ei este Vlad Kulminski. Agenți de influență ruși nu sunt neapărat cei care sunt în slujba serviciilor secrete, sunt cei care înclină opinia publică spre un anumit loc. Spre exemplu care este legătura între Kulminski, Popov, Nicu Popescu, Mark Tkaciuk și Alexei Tulbure, să ne întrebăm cu toții și o să vedeți că sunt niște legături foarte interesante și care sunt extensiunile Congresului Civic peste Nistru”, a declarat Țîcu. 


De altă parte, solicitat să comenteze afirmațiile fostului coleg de fracțiune parlamentară, deputatul Igor Munteanu, a declarat că:

„Nu pot să comentez speculațiile domnului Țîcu pe marginea agenților de influență. Probabil este o judecată subiectivă a autorului”.

Menționăm că miercuri, pe 23 octombrie, Kulminski a fost numit de Guvern în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, iar Maia Sandu l-a lăudat, spunând că ar fi „un foarte bun specialist”.