Consilierul prim-ministrului pe politică externă, Vladislav Kulminski, a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului de Externe. Propunerea a venit din partea șefului MAEIE, Nicu Popescu, și susținută de membrii Guvernului.

Domnul Kulminski are o experiență bogată în relații internaționale de peste 15 ani. A activat în calitate de consultant strategic și la Banca Mondială, și la PNUD, și în multe misiuni diplomatice străine. A ocuptat de două ori funcția de consilier pe politica externă a prim-ministrului”, a declarat Popescu.

Potrivit ministrului de Externe, numirea lui Kulminski ar permite instituției să treacă „în regim de deplină funcționalitate” pentru a putea promova „agenda de politică externă cu maximă eficiență”.

Amintim că Vladislav Kulminski a fost numit consilier al prim-ministrului Maia Sandu la data de 18 iunie.

De precizat că pe Vladislav Kulminski îl cunoaștem pentru promovarea moldovenismul civic, fiind unul dintre autorii studiului despre națiunea civică moldovenească. Acesta mai este și unul dintre consilieri care a luat bani de la miliardarul american George Soros în anii 2013 - 2014, pentru niște presupuse studii, în timpul când era angajat al cabinetului prim-ministrului Iurie Leancă.

Detalii: Un promotor al națiunii civice moldovenești ajunge consilier pe politică externă la Maia Sandu