Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, se arată nemulțumit de declarațiile recente a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în urma întrevederii cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoseliskii. Potrivit democratului, prin acțiunile și declarațiile sale, șeful statului pune conducerea statului într-o situație delicată.

Problema nu este în faptul că dl I.Dodon s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol, ci în multiplele declarații exagerat de generoase și optimiste. El se pune nu numai pe sine, dar și pe noi toți într-o situație delicată. Mai ales peste un timp oarecare...”, a scris Diacov pe pagina sa de Facebook.

Amintim că acum două zile la Bender a avut loc întrevederea dintre Dodon și Krasnoseliskii. În urma acesteia șeful statului a declarat în cadrul unui briefing că responsabilitatea celor „doi șefi de stat” este să facă tot posibilul ca cetățenii să simtă o îmbunătățire materială și să rezolve problemele concrete ale oamenilor.

Astăzi am discutat foarte multe chestiuni, printre care se regăsesc libera circulație a cetățenilor, diplome, documentarea, numere de înmatriculare. S-au adunat foarte multe probleme”, a spus el pe 4 ianuarie.

La rândul său, Krasnoselski și-a exprimat convingerea că va stabili un dialog constructiv cu președintele Igor Dodon pentru a contribui la soluționarea „problemelor existente”.

Întâlnirea lui Dodon și Krasnoseliskii a fost salutată de vicepremierul rus, reprezentantul special pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin. El a amintit că Igor Dodon „este așteptat” la Moscova pe 17 ianuarie.