În contextul în care până la ora 18.00, la cele 85 secții de votare mdin diasporă și-au exercitat dreptul la vot în jur de 6 900 de persoane, Maia Sandu vine cu încă o încercare de a scoate lumea la vot. Aceasta scrie pe pagina sa de Facebook: „Votează chiar dacă te-ai săturat”.

„Mersul la vot nu e o plăcere, este un instrument necesar pentru a face ordine în țară. Nimeni nu spală geamurile, nu face curat în casă, nu curăță covoarele din plăcere. O facem cu regularitate, pentru că știm că nu e suficient să faci o dată și gata. O facem de fiecare dată când trebuie”, susține Maia Sandu.

Maia Sandu se adresează moldovenilor din „Italia, Franța, Spania, Anglia, Germania și peste tot prin lume”.

„Nu-i așa că recent ai votat? Ai ieșit la vot alături de peste 100 000 de oameni. Ne-ai susținut, ai convins rudele să iasă la vot, ai crezut în noi, ai crezut în Moldova. Datorită ție, astăzi avem un guvern care are relații bune cu toate țările din UE, care rupe scheme de corupție, dă afară persoane care au furat, creează un cadru necesar pentru ca judecătorii și procurorii să-și facă treaba. Însă această guvernare poate exista doar cu ajutorul tău. Prin participarea ta la vot, ajuți acest guvern să continue schimbările. Într-o țară chinuită și sărăcită ca Moldova, democrația nu se asigură dintr-o dată.

Deoarece eu am ales să fiu Prim-ministru, trebuie să alegem pe altcineva în Parlament, un reprezentant pentru țările din Europa din circumscripția 50, la vest de Republica Moldova. Votul tău de astăzi va aduce în Parlament un deputat care, la un moment dat, poate fi decisiv. Uneori un singur deputat prin votul său poate schimba soarta țării”, preciează prim-ministrul. 

Amintim că la alegerile parlamentare din 24 februarie, pe circumscripția 50 s-au prezentat la vot peste 64 000 de cetățeni ai R. Moldova.