Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a sesizat Comisia Electorală Centrală cu privire la pliantele electorale a Partidului Socialiștilor „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân!”. Potrivit politicianului, acestea aduc jignire și instigă la ură.

Sunt materiale informaționale care aduc jignire la adresa unei bune părți a populației din Republica Moldova. Sunt materiale care instigă la ură față de România care nu este doar un stat vecin, un partener și prieten, dar și membru al Uniunii Europene. Astfel, asemenea adresări jignitoare se fac și la adresa UE. Nu pot permite unor politicieni, precum Igor Dodon, să facă astfel de acuzații absolut nefondate și jignitoare la adresa UE și țărilor membre”, a declarat el.

În acest sens, Iurie leancă a solicitat Comisiei Electorale Centrale „să analizeze și să constate caracterul ilegal al acestor materiale”, dar și să-l oblige pe Dodon să le retragă.

La rândul său, președintele CEC, Alina Russu, a declarat că Comisia urmează să examineze și să se expună pe marginea dată.