Deputatul și candidatul PUN La Primăria Chișinău, Octavian Țîcu a făcut un apel către premierul Maia Sandu și către toți parlamentarii blocului ACUM, cu care a „luptat împotriva oligarhului Vlad Plahotniuc și a lui Igor Dodon”. Potrivit lui Țîcu blocul ACUM nu va putem face o Justiție corectă „cu o parte a fostului binom” și „cu un trădător și un hoț precum Igor Dodon”.

„Nu deveniți complicii unui trădător de Patrie. Nu ascundeți adevărul, nu închideți ochii la Trădarea de Patrie. Nu deveniți partenerii celor care rupeau harta României Mari în Parlamentul Republicii Moldova. Am văzut cu toții imaginile. Președintele Dodon a recunoscut că a luat bani de la o putere străina. Aceasta este trădare de patrie. A lucrat și lucrează în favoarea unei puteri străine, și-a sabotat țara, pentru foloase doar de el știute”, a declarat Țîcu.

Țîcu a mai îndemnat încă o dată deputații ACUM să semneze proiectul de hotărâre privind constituirea unei comisii care să-l ancheteze pe Dodon.

„Trebuie să știm ce avem în fruntea statului, un președinte loial Republicii Moldova sau un președinte care s-a vindut pentru valize cu dolari Federației Ruse. Doar aflând tot adevărul R. Moldova va putea merge înainte. Semnați hotărârea, dovediți că nu acoperiți și protejați un trădător de patrie”, a declarat Țîcu.

În adresarea sa către Maia Sandu, Țîcu o îndeamnă pe Sandu să nu ascundă adevărul.

„V-ați dovedit de-a lungul timpului o persoană care ați luptat pentru dreptate și adevăr. Nu ați fost manevrată de către oligarhi, nu ați vrut să înlocuiți niște oligarhi cu alții. Ați fost vitregită de funcția de președinte a țării de dezinformările și valizele cu bani primite de Dodon din Bahamas.
În calitatea dvs de șefă a PAS, faceți un apel către parlamentarii formațiunii dvs: Nu ascundeți adevărul, haideți să constituim comisia și să ne îndeplinim angajamentele față de cetățeni. Dreptate și Adevăr, Acțiune și Solidaritate până la capăt”, a mai declarat Țîcu.