Deputatul Octavian Țîcu propune colegilor din cadrul blocului ACUM să-i susțină inițiativa de crearea a unei comisii de anchetă pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de Igor Dodon. Potrivit parlamentarului, prin intermediul acțiunilor acestei comisii, șeful statului ar urma să fie tras la răspundere, iar deputații ar recurge la dizolvarea Parlamentului. Anunțul a fost făcut joi, 17 octombrie, de la tribuna principală a Parlamentului.

Octavian Țîcu a spus că datorită deputaților din cadrul blocului ACUM, Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, dorește să-și ascundă păcatelede până în anul 2011.

Vă prezentăm mai jos discursul integral al deputatului:

Vreau să felicitit comisia, în integritate, pentru că parțial, întradevăr, s-au spus lucrurile care nu s-au mai spus, iar Platforma DA și-a făcut din această cauză o motivație importantă și pentru această continuitate merită să fie felicitată. Dar, în rest, vreau să vă spun, este un circ de prost gust. Și eu am să explic ce s-a întâmplat, de fapt.

Pe data de 8 iunie, în această sală, pe întuneric, fără lumină și fără muzică s-a jucat o nuntă. Băieșii din față (PDM) nu prea au vrut nunta asta, dar în fine, mirele a fost bucuros. Partidul Socialiștilor s-a bucurat, mai puțin mireasa (ACUM) care nu prea a vrut nunta asta, dar contează că nașii și părinții au decis altfel.

Am participat și eu la nunta asta. Am fost de acord că este nevoie de această nuntă pentru că trebuia de dat jos acest regim. Dar conveniențele noastre au fost temporare, semnate într-un acord care nu a fost îndeplinit.

După o anumită perioadă mirilor le-a plăcut această nuntă, această relație și au continuat mai departe. Din această familie s-au născut monștri. Monștri s-au născut la CNA unde a fost numit [Ruslan] Flocea, omul lui Dodon, monștri s-au născut la Curtea Constituțională, unde membrul Partidului Socialiștilor s-a făcut președinte (Vladimir Țurcan).

În cele din urmă, s-a ajuns și la această comisie și la alte comisii care, de fapt, sunt o ipocrizie și o chestiune fariseică pentru că, de fapt, nu descoperă întreaga complexitate a lucrurilor care s-au petrecut. Pentru că prin acest mariaj de conveniență Partidul Socialiștilor a dorit să ascundă în spatele blocului ACUM păcatele de până la 2011, așa cum spune domnul Ulanov și cum există dovezi de implicare a familiei Greceanîi și a lui Igor Dodon, anterioare.

Apropo, vreau să vă întreb, stimați colegi de la ACUM. Unde a dispărut Igor Dodon din „troica” pe care noi am manipulat-o în campania electorală? Uzurparea puterii de stat a fost – Plahotniuc, Dodon și Shor, iar binomul a fost cauza pentru care am luptat. Unde-i Dodon?

Eu vă propun o alternativă constructivă pentru a scăpa din această capcană în care v-ați pomenit. Vă propun să mergem cu semnarea acestei comisii pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie din partea lui Igor Dodon și să terminăm acest circ. Ați convenit în data de 21 februarie, foarte explicit, că nu veți semna acordul cu Partidul Socialiștilor. Ați spus foarte clar că uzurparea puterii de stat este Plahotniuc, Dodon și Shor.

Vă spun tot traseul care v-ar salva din această groapă în care sunteți împreună cu socialiștii: Semnăm instituirea comisiei, după care în 30 de zile dizolvăm Parlamentul și îl trimitem pe Igor Dodon în Justiție. Guvernul Maia Sandu rămâne să exerciteze atribuțiile până la alegeri parlamentare repretate pe care noi trebuie să avem cât de curând pentru a avea un Parlament liber și corect cu traseu proeuropean. Asta este ceea ce ați promis în campania electorală și asta trebuie să respectați”, a declarat parlamentarul de la tribuna principală a Legislativului.