Partidul Democrat va depune mâine în Parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Anunțul a fost făcut în direct de președintele PDM Pavel Filip în cadrul unei emisiunii Forum de la Vocea Basarabiei.

Pe parcursul zilei de astăzi, PDM a anunțat pentru mâine dimineață la ora 08:30, înainte de ședința Parlamentului o conferință de presă.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova (PDM) a înaintat la sfârșitul lunii iulie o moțiune simplă împotriva ministrei Finanţelor, Nataliei Gavriliţă în legătură cu noile măsuri fiscale, anunţate atunci de Ministerul Finanţelor printre care anularea scutirii personale pentru moldovenii cu venituri mai mari de 20.000 de lei şi majorarea taxelor în sectorul HoReCa.

Ulterior Maia Sandu a sărit în apărarea ministrului Finanțelor, Natalia Gavriliță precizând că e un mare tupeu din partea Partidului Democrat care este în Parlament, după ce a devalizat bugetul, după ce a lăsat un buget cu o gaură de 4,4 miliarde de lei, să vină peste trei săptămâni și să întrebe ce se întâmplă cu bugetul. Avem un ministru responsabil care încearcă să aducă bugetul în ordine, ca cheltuielile și veniturile să fie egale.