Președintele Igor Dodon, liderul neformal al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), l-ar fi depășit deja pe fostul coordonator al coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, la capitolul mijloace media pe care le deține. Cel puțin, așa spune președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Acesta a menționat astăzi, în cadrul unui eveniment de prezentare a candidaților formațiunii pentru alegerile locale din Chișinău, că „imperiul media” al lui Dodon s-ar fi mărit cu încă două instituții.

„Socialiștii își permit astăzi orice, iar ceilalți trebuie să concureze cu ei respectând legislația. Oamenii lui Dodon au cumpărat o bună parte din rețeaua Odnoklassniki în R. Moldova. Dodon a cumpărat ziarul „Komsomolskaia Pravda”, iar de curând și Unimedia”, a declarat Usatîi.

Potrivit acestuia, media-holdingul lui Igor Dodon ar fi mai mare decât cel al lui Vlad Plahotniuc.

„Vreau să știți cu toții că media-holdingul lui Dodon este mai mare ca al lui Plahotniuc. Trollii lui transmit zilnic sute de mii de mesaje la oameni. Cheltuiesc milioane de dolari pentru promovarea PSRM și distrugerea „Partidului Nostru”. El înțelege perfect că întoarcerea mea în R. Moldova înseamnă că bateria de la steluța sa începe să cedeze, iar mâine se va stinge definitiv”, a adăugat Usatîi.

Sursa citată a amintit că Dodon a devenit președintele R. Moldova grație susținerii „Partidului Nostru” în turul II de scrutin. „Cele peste 6% acumulate de candidatul nostru Dmitri Ciubașenco l-au făcut președinte pe Dodon. El ne-a tradat, la fel cum a procedat cu Voronin și cu alții”, a conchis Renato Usatîi.

Sursa: ziarulnațional