Participanții la ședința în formatul 5+2 de la Bratislava au suspendat astăzi negocierile, fără să ajungă la semnarea unui protocol. Declarația a fost făcută de către reprezentantul Federației Ruse la procesul de negocieri de la Bratislava, Serghei Gubarev.

„Participanții la întrunirea de la Bratislava au hotărât să „oprească ceasul”. Aceasta înseamnă că întâlnirea nu s-a încheiat și va continua, printr-un acord reciproc, într-un viitor apropiat, atunci când vor fi coordonate data și locul. Cauza este foarte simplă. Părțile nu au reușit să ajungă la un compromis pe marginea problemelor discutate”, a declarat Gubarev pentru TASS.ru

ssssssssssssssAmintim că urmare a Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană care s-a desfășurat în perioada 8 - 10 octombrie la Bratislava, Slovacia, nu a fost semnată nicio decizie protocolară. Această decizie urmează să fie definitivată în următoarele zile, potrivit șefului Misiunii OSCE la Chișinău, Claus Neukirch. Totodată, Vasile Șova, reprezentantul Chișinăului în procesul de negocieri a menționat că negocierile trebuie să fie îndreptate în albia soluționării politice a conflictului.