Deputatul Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar al municipiului Chișinău, vine cu o reacție la decizia lui Andrei Năstase prin care acesta s-a autosuspendat din funcția de primar al capitalei. Politicianul susține că astfel de acțiune e una ridicolă.

Din ridicol în penibil. Andrei Năstase s-a suspendat de două ori într-o lună... Odată s-a suspendat din ministru la Interne, a doua oară din funcția de primar al municipiului Chișinău. Omul e dublu suspendat. Sper că ați înțeles ceva, că eu deja nu mai înțeleg nimic.

PS. De fapt e TRIPLU SUSPENDAT. Mai devreme și-a suspendat și calitatea de deputat”, a scris Țîcu.

Parlamentarul s-a referit și la întrevederea de azi a lui Năstase cu angajații Primăriei.

Întâlnirea lui Andrei Năstase cu funcţionarii din cadrul Primăriei a avut loc în contextul campaniei sale electorale. La şedinţă a participat şi primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci. Năstase a mers împreună cu presa în cabinetul primarului general al municipiului Chişinău. S-a suspendat din funcție, dar a facut întâlnire electorală în Primărie în timpul orelor de lucru. Cu flori și busuioc...noi în ce țară trăim?”, a precizat Octavian Țîcu.

Amintim că Andrei Năstase și-a suspendat miercuri, 9 octombrie, activitatea de edil al capitalei. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Adrian Talmaci, primarul interimar al municipiului Chișinău.

Detalii: Andrei Năstase și-a suspendat activitatea de primar al mun.Chișinău

Anterior, prin decizia de marți, 8 octombrie, a CA Chișinău, a fost casată hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost invalidat scrutinul local din 20 mai și 3 iunie 2018 în municipiul Chișinău. În acest sens, Andrei Năstase a fost recunoscut drept primar al capitalei.

Detalii: (DOC) Curtea de Apel a decis: Andrei Năstase este primarul Chișinăului