Premierul Maia Sandu afirmă că „nu are încredere” în sistemul judecătoresc din R. Moldova, iar decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău, prin care i-a fost validat mandatul de primar al capitalei lui Andrei Năstase, după un an și patru luni de la câștigarea alegerilor, demonstrează că acesta trebuie „curățat”.

„Este un exemplu care demonstrează decizia aberantă de anul trecut și, dacă vedem că anumite personaje care au participat la luarea acelei decizii se regăsesc printre cei care au luat acum altă decizie, avem o dovadă în plus despre faptul că sistemul judecătoresc este într-o situație dezastruoasă și că trebuie curățat. Altfel, toate aceste decizii vor ridica semne de întrebare”, a comentat astăzi la Guvern Maia Sandu.

Mai mult, premierul speră că această schimbare de macaz nu este o încercare a judecătorilor de a trece în solda noii guvernări: „Sper că nu este dorința lor de a se da bine pe lângă noua putere”.

La data de 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău a casat hotărârea Judecătoriei Chișinău din vara anului trecut, prin care au fost anulate rezultatele alegerilor locale din 2018, în urma cărora liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost ales primar de Chișinău.

Năstase a declarat că judecătorii au luat decizia de ieri, doar datorită faptului că cererea pe care a depus-o la Curtea Europeană a fost comunicată Guvernului de la Chișinău.

Ziarul Național