Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care zilele trecute s-a aflat la Moscova, susține că președintele Igor Dodon „imploră” autoritățile rusești să fabrice măcar un dosar pe numele său.

Într-un live pe Facebook, Renato Usatîi a spus că a aflat despre acest lucru luni, când a mers în capitala Rusiei pentru a le demonstra socialiștilor că nu figurează în nicio anchetă și nici nu este anunțat în căutare pe teritoriul Federației Ruse, așa „cum spun propagandiștii PSRM” în încercarea de-al denigra.

„Mi-au spus ieri oamenii la Moscova că Dodon roagă, cu lacrimi în ochi, diferite instituții de forță să deschidă urgent un dosar penal pe numele lui Usatîi, din cauza că prezintă pericol pentru Partidul Socialiștilor din R. Moldova”, a precizat liderul „Partidului Nostru”, care candidează la funcția de primar al municipiului Bălți.

În acest sens, acesta le-a cerut socialiștilor să înceteze „propaganda și minciunile” îndreptate împotriva sa și a „Partidului Nostru”. „Ajunge, Igor, să te târăști prin Moscova și să te rogi să fie deschise dosare penale pe numele meu”.

Totodată, președintele „Partidului Nostru” a spus că știe și despre faptul că Igor Dodon cheltuiește sume enorme de bani peste hotare pentru a-l discredita, așa cum se spune și în dezvăluirile de pe canalul Telegram „Незыгарь”, îndemnându-i pe socialiști să-și oprească mașinăria de propagandă, pentru că de partea sa ar fi oamenii, care „vor ieși în orice moment” să-l susțină la acțiuni ample de protest.

„Noi nu avem televiziuni, Dodon însă a construit un holding media la fel ca cel a lui Plahotniuc. Igor Dodon, terminați cu minciunile, că o să organizez așa niște proteste că o să stai încuiat mai ceva decât stătea Timofti pe timpuri la Condrița”, a conchis Usatîi.

Ziarul Național