Curtea de Apel Chișinău a casat azi decizia emisă de judecătoarea Rodica Berdilo de anulare a rezultatelor alegerilor locale noi din 20 mai și 3 iunie 2018 și a luat o altă decizie prin care a validat mandatul de primarul general al municipiului Chișinău al lui Andrei Năstase. Având în vedere distanța mică până la alegerile locale ordinare din 20 octombrie, multă lume a rămas confuză cu privire la ce urmează.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, a declarat că prin decizia luată astăzi de magistrați, Andrei Năstase poate exercita funcția de primar general până la validarea noului primar al municipiului, care va fi ales în urma alegerilor din 20 octombrie.

„Dacă domnul Năstase va decide în continuare să candideze la funcția de primar al capitalei, dumnealui urmează să se suspende din funcția de primar. Totodată, în termen de 30 de zile, domnul Năstase trebuie să decidă dacă rămâne în funcția de primar general sau cea de ministru al afacerilor interne”, a declarat Maxim Lebedinschi, citat de realitatea.md.

Amintim că prin decizia de azi a CA Chișinău, a fost casată hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost invalidat scrutinul local din 20 mai și 3 iunie 2018 în municipiul Chișinău. În acest sens, Andrei Năstase a fost recunoscut drept primar al capitalei.

Detalii: (DOC) Curtea de Apel a decis: Andrei Năstase este primarul Chișinăului