Deputatul Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar al municipiului Chișinău, vine cu o reacție după ce Curtea de Apel Chișinău a deciz astăzi că alegerile anticipate din capitală din 2018 au fost declarate valabile, respectiv, Andrei Năstase devenind primar cu „acte în regulă”. Potrivit parlamentarului, cu fiecare zi care trece el se convinge că binomul Plahotniuc-Dodon s-a transformat în binomul Năstase-Dodon și nimic nu s-a schimbat.

Asistăm la același joc viclean care a caracterizat relația lui Plahotniuc cu Dodon. În timp ce reclamă că Dodon a primit bani rusești, PPDA-ul condus de Năstase semnează acorduri cu PSRM și Igor Dodon contrar angajamentelor semnate și făcute în fața alegătorilor. Asemeni lui Plahotniuc, Andrei Năstase se face că luptă cu Dodon prin declarații publice menite să convingă electoratul ce adversari ireconciliabili sunt dar, în același timp, judecătorii lui Dodon, în plină campanie electorală îl înscăunează primar, la fel cum i-au și luat funcția”, susține Țîcu.

Potrivit deputatului, tergiversarea acestei sentințe și pronunțarea ei în toiul luptei, confimă noul binom și vine să-i dea o mână de ajutor lui Andrei Năstase.

Ivan Ceban ai grijă! Igor Dodon te-a schimbat cu Andrei Năstase! Curtea de Apel care până recent era un bastion al regimului lui Plahotniuc, a devenit un instrument docil în mâinile noilor stăpâni și acum nimic nu mă mai poate convinge că între Dodon și Năstase nu există înțelegere. Am reclamat acest lucru și anterior, iar plecarea mea din Fracțiunea PPDA a fost considerată o trădare. ACUM vă întreb pe cei din Blocul ACUM, cine și-a aservit instituțiile statului și sistemul de justiție? Cine a trădat și cine se face responsabil de aservirea justiției?”, precizează Octavian Țîcu.

În acest sens, candidatul PUN a invitat pe Andrei Năstase și restul deputaților blocului ACUM, „dacă sunt sinceri și nu doar declarativ anti-Dodon”, să depună împreună plângere penală împotriva lui Igor Dodon și să voteze în Parlament suspendarea lui: „Voturi se vor găsi!”.

M-am convins și v-am convins cred că alegerea făcută pentru a candida la primăria Chișinăului a fost cea mai corectă decizie politică și acum aștept locuitorii municipiului Chișinău să sprijine această luptă pe care mi-am asumat-o împotriva binomului Dodon - Năstase!”, a punctat Țîcu.

Amintim că prin decizia de azi a CA Chișinău, a fost casată hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost invalidat scrutinul local din 20 mai și 3 iunie 2018 în municipiul Chișinău. În acest sens, Andrei Năstase a fost recunoscut drept primar al capitalei.

Detalii: (DOC) Curtea de Apel a decis: Andrei Năstase este primarul Chișinăului