Federația Rusă, cu ajutorul Partidului Socialiștilor, deschide la Chișinău o filială a organizației „Sprijinul Rusiei”(Opora Rosii). Președintele organizației rusești va fi secretarul general adjunct al Președinției, Nicolae Pascaru, falsul voievod al moldovenismului primitiv, cu stil de luptă și centuri fake.

Pe site-ul organizației găsim că sarcina de bază a acesteia este „protejarea drepturilor și intereselor întreprinzătorilor, contracararea măsurilor ilegale, atacurilor de tip raider și a presiunilor asupra businessului mic și mijlociu.

La momentul de față această organizație unește în Federația Rusă o mare parte a reprezentanților businessului mic și mijlociu. Din această structură fac parte peste 100 de uniuni ale antreprenorilor ruși.

Potrivit lui Pascaru, filiala din Republica Moldova va lucra asupra stabilirii legăturilor între mediul de afaceri de la noi cu cel din Federația Rusă.

„Organizația ne va învăța, înaint de toate, cum să apărăm drepturile businessului mic și mijlociu, dar și cum să-l dezvoltăm”, a spus Pascaru într-un text publicat pe echo.msk.ru.

Pascaru a afirmat că filiala organizației de la Chișinău își va începe activitatea în timpul apropiat.

Menționăm că această organizație are filiale în toate țările din fosta URSS, cu excepția Ucrainei, care se opune vehement în ultimii ani tendințelor expansioniste la Rusiei și împiedică prin mai multe măsuri atacurile hibride ale Rusiei, lansate inclusiv prin diverse organizații finanțate de Kremlin.

În dată după anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, organizația în cauză și-a deschis o filială în peninsula ocupată susținând proiectul Moscovei - „republica autonomă Crimeea”.