Deputatul PAS, Doina Gherman, a explicat votul împotriva amendamentului depus la APCE prin care s-a cerut urgentarea examinării și clasarea dosarelor inițiate către „fostul regim” împotriva activiștilor politici și avocaților acestora. Potrivit Doinei Gherman nu există temei pentru a susține amendamentul, deoarece Guvernarea actuală a făcut tot posibilul pentru a elibera sistemul de justiție de sub influența nejustificată. Pentru a soluționa problemele menționate este nevoie de timp.

Totodată Gherman a menționat că Vlad Filat și Veaceslav Platon nu sunt deținuți politici. Cazurile acestor doi se află pe rol, iar independența nu poate fi încălcată pentru aceștia doi și nici pentru altcineva. 

Gherman a concluzionat că Adunarea nu poate și nu ar trebui să ceară să intervenția în actul justiției, întrucât aceasta ar însemna încălcarea principiilor democratice de bază pe care le susține Adunarea.

Membrul PPDA, Alexandru Machedon, a rugat-o pe Doina Gherman să explice public de ce la APCE a votat împreună cu Andrian Candu împotriva amendamentului sus menționat.

„Am rămas tablou în urma acestui vot, ați scuipat în toți cei care v-au susținut riscându-și viața, securitatea familiilor sau afacerile!”, a scris Machedon.

Amintim că pentru amendamentul privind încetarea clasarea dosarelor inițiate de fostul regim a votat doar deputatul PPDA Inga Grigoriu, ceilalți doi deputați prezenți la APCE, Andrian Candu și Doina Gherman au votat împotrivă.